fbpx Kulinarika (vinotoč) | Protner

nalaganje

Kulinarika (vinotoč)

Vinotoč je dopolnilna dejavnost na kmetiji, gre za prostor, kjer v prijetnem ambientu strežemo domačo hrano in pijačo.

Strežemo domačo hrano. Poskusite lahko za te kraje tipično meso iz tunke (po domače kiblflajš), kuhano kranjsko klobaso, svinjsko pašteto, zaseko in odlično jelenovo salamo. Hladne narezke obložimo še s sezonsko doma pridelano zelenjavo in sveže kuhanimi trdimi jajci. Čez zimo ponudimo pečenico s kislim zeljem, občasno koline. Hrano zabelimo z domačim bučnim oljem, ki je pridelano na okoliški kmetiji.

Vsak vikend po starem družinskem receptu mama Darja v krušni peči speče kruh in sirovo gibanico, ki jo enostavno morate poskusiti.

Seveda v vinotoču strežemo tudi svoje vino in žgane pijače. Po dogovoru je možen ogled vinske kleti in degustacija vin.

Poleti je odprta tudi terasa z razgledom po okoliških vinogradih. Ob lepem vremenu pogled seže do Boča na jugu in do Pece na zahodu.

O jelenovi salami

Jelenova salama je naša specialiteta. Imamo lastno čredo damjakov in za salamo izbiramo samo kakovostno jelenje in svinjsko meso. Pa seveda začimbe – receptura za mešanico je družinska skrivnost. Salame z občutkom prekadimo, nato dva meseca sušimo v hladni sušilnici, kjer ni možnosti za razvoj nezaželenih plesni. Jelenove specialitete delamo večkrat letno, saj skrbimo za to, da gostom ponudimo svežo hrano.

  • narezek
  • Turistična kmetija Protner - vinotoč
  • gibanica
  • narezek
  • Turistična kmetija Protner - vinotoč